Project Management Tool met behulp van Google Calendar, een App en … Lego

Ik ben een enorme fan van de productiviteit en project management tools. Onlangs trof ik een leuke link naar een uniek project. Een manier die ‘papieren projectmanagement’ keurig combineert met een mobiele app en … simpele blokjes Lego.

lego werkplan app [5]

Organisaties die werken met Agile methodieken zoals SCRUM of KANBAN creëren vaak planningen gebaseerd op taken en verschillende statussen. Door de taken onder verschillende kolommen te plaatsen kun je eenvoudig voortgang van het project inzichtelijk maken. Op internet zijn diverse tools beschikbaar die helpen een visueel overzicht te geven van het project.

De tool die ik onlangs aantrof is er een van, Vitaminen , een ontwerp en uitvinding studio. Zij kwamen met een uniek idee om het bord en op papier gebaseerde taken vervangen door een Lego-planbord. Dat maakte het bord direct veel mooier, maar ze wilde dat ook het bord ook integratie had met een softwaretool. Het idee: combineer techniek, lego en zorg voor een digitale planning. Met een mobiele app wordt een foto gemaakt van het bord, deze app scant de verschillende blokjes en vertaalt de visuele elementen in zinvolle tasks in Google Agenda.

kanban behulp van lego boord

Lego Project Management

Hoe is dit projectbord opgebouwd?

  • Elke rij staat voor een maand
  • Elke kolom staat voor een dag van de week.
  • Elke persoon in het bedrijf heeft zijn eigen rij
  • Elk project heeft zijn eigen kleur
  • Elke steen staat voor een halve dag doorgebracht op dat specifieke project.

En hier is een korte video waarin de idee en de uitvoering:

Bezoek de Lego Calendar website


 

bron: Mobilespoon

 

Geplaatst in Business Proces Management, Communicatie, LEAN tools, Procesmanagement, Projectmanagement.