Brown Paper Sessie

Een Brown Paper Sessie is leuk, interactief en effectief. Wij faciliteren organisaties om inzichten om te zetten naar actie.

Waarom is een Brown Paper Sessie effectief?

Zit jouw project op slot? Heb je geen overzicht meer in alle processen? Een Brown Paper sessie helpt je vast en zeker verder! Het geeft je inzicht in waar procesverbetering nodig of noodzakelijk is en misschien nog veel belangrijker je komt tot duidelijke actiepunten.

Wat is een Brown Paper sessie?

Een Brown Paper is een groot stuk inpakpapier. Aangevuld met wat post-its en een set stiften is dit een van de goedkoopste manier om inzicht te krijgen in een bepaald thema, probleem of proces. Tijdens de Brown Paper sessie werk je samen met je collega's het thema uit op het papier. Door gestructureerd vooraf een keuze te maken in de onderwerpen wordt stap voor stap meer inzicht verkregen.

brown paper sessie

Wanneer helpt een Brown Paper sessie?

Het doel van een Brown Paper sessie kan verschillend zijn. Dat is uiteraard afhankelijk van het inzicht dat je wilt krijgen. In de onderstaande gevallen helpt een brown paper sessie met bruin papier om versneld inzicht te krijgen.

  • Bij introductie van nieuwe samenwerkingsvormen of producten
  • Als teambuilding of bij het oplossen van spanningen binnen de organisatie
  • Ter voorbereiding op of tijdens verandertrajecten, ideaal voor het creëren van draagvlak
  • Als brainstorm voor het stimuleren en verzamelen van nieuwe ideeën of business modellen
  • Als methode om LEAN-verspillingen binnen werkprocessen inzichtelijk te krijgen
  • Als interactieve werkvorm in plaats van de traditionele audit

Soms zijn er ook werksituaties wanneer je beter geen Brown Paper sessie kunt doen. In een aantal situaties zou ik deze werkvorm om te komen tot verandering afraden. Maak vooral de match of de Brown Paper sessie het inzicht geeft om je doelstelling van de verandering / verbetering naar het volgende niveau te brengen. Veiligheid en vertrouwen is tijdens (en na) deze sessies van belang om te komen tot verbetering.

Wat wij doen?

We bieden flexibele veranderkracht, krijgen energie om goede ideeën om te zetten naar realisatie en zijn experts in het begeleiden van procesverbetering. Op deze manier zorgen we voor aandacht wanneer daar intern de capaciteit, knowhow of rol niet voor beschikbaar is.

Lees meer over ons team en onze visie

Praktisch

We hebben oog voor wat werkt en haalbaar is.

Structuur

We houden overzicht en brengen onze ervaring mee.

Aandacht

We nemen de tijd voor het proces én de mensen.

Begeleiding voor je Brown Paper Sessie?

Soms is het praktischer en effectiever om een Brown Paper sessie te laten begeleiden. De afgelopen jaren hebben in ruim 100+ organisaties een brown paper sessie mogelijk begeleiden. Daarbij zien we ook de voordelen van externe begeleiding voor de organisatie:

  • Jij en je team kunnen zich concentreren op de inhoud van het thema
  • Doordat een ander de regie heeft is er meer focus op tijdsbesteding en de doelstelling
  • In geval van inhoudelijke discussies helpt er iemand om 'uit te zoomen' en tot de kern te komen
  • Ik daag deelnemers uit om te komen tot concrete acties en verbeterpunten.

Heb je behoefte aan ondersteuning?

De basis van onze begeleiding is gebaseerd op samenwerking. Heb je specifieke vragen over jouw team of proces, neem dan contact op of plan een afspraak. Wij helpen je graag verder.

Opdrachtgevers over onze begeleiding

De Brown Paper sessie gaf ons team meer inzicht in het totale bedrijfsproces. We hebben betere afspraken gemaakt over onze eigen communicatie en werkwijzen onderling.

We waren er nodig aan toe om deze sessie te doen. Al jaren werken we samen met diverse afdelingen. Deze sessie heeft de samenwerking en overdrachtsmomenten tussen de afdelingen eenvoudig inzichtelijk gemaakt. Uiteraard genoeg acties tot verbetering gevonden!

Heel bijzonder hoe een stel post-its en een vel papier ons project in de tweede versnelling hebben gezet. Effectief om inzicht om te zetten naar actiepunten.

Meer over Brown Paper Sessie

 


Emiel Kort
06-10877863
stuur een bericht

 

Verandering begint meestal met één ding... DOEN!

Of het nu gaat om projecten of procesverbetering. De meeste veranderingen starten pas als je er mee aan de slag gaat.

Met een praktische blik, aandacht en een gestructrueerde aanpak maken wij het verschil.

Lees meer over onze diensten

 

Meer informatie: