Brown Paper Audit – “Wat een verfrissende manier van auditen!”

In samenwerking met Qooling mocht ik gister voor een mooie groep ‘kwaliteitsmanagers / auditoren’ de workshop “Haal meer uit interne audits” doen. Een bijzonder leuke middag met volop leren, ontdekken en uiteraard het delen van ervaringen uit de praktijk.

Samengevat hebben de deelnemers kennis gemaakt met het concept “Brown Paper Audit”. Persoonlijk geloof ik minder in het ‘1-op-1 jaarlijkse gesprekje met de kwaliteitsauditor’. Organisaties zijn op zoek naar verbetering van de kwaliteit en èchte resultaten door samenwerking in het bedrijf. De recente wijzigingen in de ISO normeringen van 9001:2008 naar 2015 vragen om een andere aanpak.

 

De deelnemers gingen zelf aan de slag met hun uitdagingen in het auditproces. Het was tenslotte een ‘workshop’! Wat zorgt nu voor een ‘top’ of ‘flop’ audit? Hoe kun je het gat tussen procedures op papier en de realiteit verkleinen?

Een middag met  veel positieve reacties waarin het woord ‘verfrissend’ meerdere malen werd opgenoemd. Bedankt Nick, Jerry en Larissa voor deze middag en samenwerking!

Maak een vliegende start met de Brown Paper Audit

Is jouw bedrijf ook gecertificeerd en ben je toe aan een frisse wind rondom je interne audits?
Ga het experiment aan en stuur mij een berichtje via https://www.procesdoen.nl/vliegende-start

Wil je meer ontdekken en zelf aan de slag met de “Brown Paper Audit” kijk dan voor één van de 2-daagse trainingen die staan gepland voor komende periode https://www.procesdoen.nl/agenda

20161103_145059

20161103_155441

Geplaatst in Brown Paper Audit, Business Proces Management, Geen categorie, Interne Audit, ISO9001.