Digitale procesbeschrijving maken

In tijden van alle corona-maatregelen neemt de digitalisering om ons heen een vlucht. Misschien kunnen we beter spreken van normalisering, wat de meeste zaken konden al digitaal, maar zochten vooral een moment.
Ook op gebied van procesbeschrijvingen staat de wereld niet stil. De afgelopen jaren zie ik veel organisaties worstelen met het vastleggen van processen.
In mijn ogen is het maken van een procesbescrhijving geen doel op zich. Een goede procesbeschrijving helpt medewerkers aan duidelijkheid als het moet.

Digitalisering procesbeschrijving
Vroeger was het uitwerken van een proces vooral toevertrouwd aan het papier, maar ook digitaal valt er veel te kiezen. Of je het nu in Word, Visio, Excel, Teams of een andere tool beschrijft. Elke tool heeft z’n voor en nadelen.
Bij een project dat ik onlangs bij Beelen mocht opstarten maakten we gebruik van Engage Modeler. Een online hulpmiddel die effectief processen vastlegd, maar tijdens het vastleggen veel ruimte biedt voor interactie.

De voordelen van Engage Modeler:
– Uitwerken gaat vooral over de taken (wat doel je?)
– Interactieve mogelijkheden om dit met een groep te doen
– Veel ruimte voor maatwerk velden
– Automatische swimminglanes; geen gedoe met zelf tekenen
– Diverse standaard weergaven (functie, applicatie)
– Ruimte voor RASCI rollen indien gewenst
– Sneller vastleggen en reacties verzamelen
– Uitwerken van gewenst proces door middel van een kopie

Benieuwd naar de voordelen? Ik geef je graag een korte demo!

Geplaatst in Brown Paper sessie, Business Proces Management, digitale brown paper sessie, digitale procesbeschrijving, Procesmanagement.