LEAN management

Lean management zorgt voor een continue verbetering van het proces. Laat onze ervaring jou verder helpen.

Waarom LEAN management inzetten? 

Processen kan je met verschillende methodes analyseren. LEAN management is één van die methodieken die helpt om verspilling uit processen te halen. Lean geeft je inzicht.

De 2 belangrijkste resultaten van lean management

Blijven werken aan continue verbetering

Procesverbetering begint bij het in kaart brengen van het proces. Je werkt uit hoe het proces momenteel verloopt, waardoor knelpunten en verspillingen in het proces inzichtelijk worden. Het in kaart brengen van een proces helpt dus als eerste stap om het proces te kunnen verbeteren.

Efficiënter samenwerken

Processen moeten de vooraf vastgestelde kwaliteit opleveren. Door een proces in kaart te brengen, maak je inzichtelijk waar de kwaliteit van de output van het proces wordt waargemaakt. Daarnaast krijg je antwoord op vragen zoals: wie voert welke controles uit? Welke processtappen zijn van hoog belang voor de kwaliteit?

Wat wij doen?

We bieden flexibele veranderkracht, krijgen energie om goede ideeën om te zetten naar realisatie en zijn experts in het begeleiden van procesverbetering. Op deze manier zorgen we voor aandacht wanneer daar intern de capaciteit, knowhow of rol niet voor beschikbaar is.

Lees meer over ons team en onze visie

Praktisch

We hebben oog voor wat werkt en haalbaar is.

Structuur

We houden overzicht en brengen onze ervaring mee.

Aandacht

We nemen de tijd voor het proces én de mensen.

Hoe gaan wij aan de slag met Lean? 

Volgens onze stapsgewijze methode maken wij inzichtelijk welke informatie jullie al ter beschikking hebben, hoe het proces momenteel verloopt en welke verbeteringen er mogelijk zijn. Onderstaande stappen geven een eerste beeld over hoe wij jouw proces analyseren:

Bestaande procesdocumentatie inventariseren

Wij brengen eerst jouw proces in kaart, door te kijken welke procesdocumentatie je al ter beschikking hebt. Deze documentatie lezen we door, zodat wij vast kunnen stellen welke informatie er nog ontbreekt en welke informatie al bruikbaar is. Deze stap geeft een eerste beeld van het proces en draagt bij aan een vliegende start bij het analyseren van je proces.

Procesflow uitwerken

Met de ondersteuning van bestaande documentatie en de nieuwe input van betrokkenen uit het proces, maken wij een procesflow. Zo'n procesflow maakt het proces helder en weergeeft visueel welke stappen het proces bevat. Hiermee krijg je antwoord op de vragen: Hoe werken wij momenteel en waarom doen we dat op deze manier? Wie is er betrokken bij dit proces en welke (IT) middelen gebruiken zij? Regelmatig maken wij gebruik van de tool Engage Process. Daarnaast faciliteren wij ook Brown Paper Sessies.

Analyse: Hoe ziet het meest ideale proces eruit?

Nadat het proces inhoudelijk helder is en op papier staat, analyseren wij het proces samen met jou. In deze stap ligt de focus op vragen zoals: Wat kan er anders? Waar zitten risico's? Welke processtappen kunnen efficiënter? De uitkomst van deze vragen worden onder onze begeleiding omgezet naar ideeën die voor jouw organisatie realiseerbaar zijn op korte- of lange termijn.

Stapsgewijs procesverbeteringen realiseren

Ook tijdens de realisatiefase bieden wij begeleiding aan. De ideeën die bijdragen aan het verbeteren van het proces worden omgezet naar concrete acties. Om hier de juiste keuze te kunnen maken, worden de ideeën beoordeeld op: de impact die het idee heeft op het proces én de hoeveelheid tijd die het idee vereist om gerealiseerd te worden. Wij helpen bij de juiste keus en zetten verbeteringen die op korte termijn realiseerbaar zijn samen met jou op gang.

Samen komen we verder!

De basis van onze begeleiding is gebaseerd op samenwerking. Heb je specifieke vragen over jouw team of proces, neem dan contact op of plan een afspraak. Wij helpen je graag verder.


Emiel Kort
06-10877863
stuur een bericht

 

Verandering begint meestal met één ding... DOEN!

Of het nu gaat om projecten of procesverbetering. De meeste veranderingen starten pas als je er mee aan de slag gaat.

Met een praktische blik, aandacht en een gestructrueerde aanpak maken wij het verschil.

Lees meer over onze diensten

 

Meer informatie: